Захарова: Антонов позван на консултације о односима са Вашингтоном

Срна
Захарова: Антонов позван на консултације о односима са Вашингтоном

МОСКВА - Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов позван је на консултације о будућим корацима у вези са односима Москве и Вашингтона, саопштила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Она је рекла да је Антонов позван на разговор како би се размотрило шта учинити и какве потезе повући у вези са односима са САД.

Захарова је нагласила да Русија жели да спријечи неповратно погоршање односа и окривила Вашингтон за застој између двије земље.

"За нас је главно да пронађемо начине да побољшамо односе Русије и САД", истакла је Захарова.

Захарова је подсјетила да ће се ускоро навршити 100 дана откако је администрација предсједника САД Џозефа Бајдена почела са радом и да је вријеме да се оцијене њени досадашњи поступци, јавио је ТАСС.

Бајден је раније данас у интервјуу за Еј-Би-Си упозорио да ће руске власти "морати да плате цијену" за наводно мијешање у прошлогодишње предсједничке изборе у САД.

Канцеларија шефа америчке обавјештајне службе објавила је јуче извјештај у којем се наводи да је предсједник Русије Владимир Путин надгледао напоре да се "оцрни" предсједник САД.

Бајден је данас назвао Путина "убицом", уз напомену да ће руски лидер "платити цијену".

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је данас новинарима да Москва сматра оптужбе неоснованим и да Америка користи такве наводе као изговор за увођење додатних санкција Русији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана