За њим се трагало 30 година: Мафијашки бос долазио у Црну Гору да се коцка

ГС
За њим се трагало 30 година: Мафијашки бос долазио у Црну Гору да се коцка

Шеф италијанске мафије и донедавно најтраженији бјегунац те земље, Матео Месина Денаро долазио је у Црну Гору током скривања и посјећивао казина.

Осим Црне Горе, према писању италијанских медија, Денаро је посјећивао и Албанију и Тунис и Шпанију. Италијанска полиција трагала је за њим пуних 30 година.

Информацију о доласку Месине у Црну Гору објавио је портал “livesicilia.it”, али и други медији. Наводи се како је Денаро у Албанију ишао ради уговарања криминалних послова, а у Црну Гору због коцкања.

Денаро се налази у строго чуваном затвору у средњој Италији, под посебним условима који се примjењују на најопасније затворенике у земљи. Месина је средином јануара ове године ухваћен након 30 година бjекства. У одсуству је  осуђен на више доживотних робија за низ злочина, укључујући и казну за убиства судија Ђованија Фалконеа и Паола Борселина 1992. године.

Ова убиства су шокирала нацију и изазвала сламање сицилијанске мафије Коза Ностра.

Денаро је подвргнут правилима строгог режима и изолацијом осмишљеном да се спријечи да и иза решетака управља криминалном организацијом. Болује од рака и очекује се да ће се његово лијечење наставити у граду Абруцо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана