Вучић: Роде познат по антисрпским ставовима,Њемачка одговара умјесто Кфора

Tanjug
Foto: Arhiva

БАКУ- Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас у Бакуу да је њемачки амбасадор у Приштини Јерн Роде, који је рекао да барикаде на сјеверу КиМ морају да се уклоне до католичког Божића, од раније познат по антисрпским ставовима и да умјесто да одговор на наш захтјев о враћању српске војске и полиције на КиМ добијемо од Кфора, добијамо га од политичара и то нарочито из Њемачке.


    На питање новинарке Пинка да ли га је Роде на неки начин "прогутао том изјавом", Вучић је рекао:
    "Нисам приметио да нас је неко прогутао, мало смо крупнији залогај, сувише би им стомак порастао да нас прогутају у овом тренутку",
    Подсјетио је да Србија поднијела захтјев за повратак снага безбедности на сјевер КиМ у складу са Кумановским споразмом, Резолуцијом 1244 и Повељом УН и истакао чак и партнерским односима са НАТО, без жеље да изазивамо сукобе.
    "Не мора да буде реч о разминирању, већ може да буде реч о чувању наших верских објеката, установа и институција и може да буде реч о чувању админстиративних прелаза, јер смо сигурни да би тензије биле много мање да су наше снаге безбедности на Јрињу и Брањаку", истакао је Вучић.
    Али, умјесто да добијем одговор од Кфора, почели смо да добијамо одговоре од свих политичара, а највише из Њемачке, казао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана