Вучић писао свим лидерима у Европи због Косова

Срна
Вучић писао свим лидерима у Европи због Косова

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић јутрос је послао писма свим лидерима у Европи у вези са пријемом самопроглашеног Косова у Савјет Европе.

Министар финансија Србије Синиша Мали рекао је да је писмо, између осталих, упућено и њемачком канцелару Олафу Шолцу и француском предсједнику Емануелу Макрону и да то показује да Србија неће одустати.

Он је истакао и да Србима пријети резолуција УН о Сребреници, да су то озбиљни притисци, али да Вучић ради на томе да се нађе рјешење и да све те ствари спријечи.

Према његовим ријечима, разлог за забринутост стварно је објективан због никада већих притисака, посебно да се све заврши до избора за европски парламент.

Мали је рекао за ТВ Хепи рекао да је просто невјероватно да бошњачки члан Предсједништва Денис Бећировић даје себи за право да изјави да "проблем БиХ није предсједник Републике Српске Милорад Додик, него Вучић", а да га при томе предсједник Србије никада није поменуо.

Вучић се, нагласио је Мали, залаже за политику мира, истакавши да је важно направити компромис, али и сачувати мир и стабилност.

Он сматра да је велика част што највећи лидер на свијету, кинески предсједник Си Ђинпинг долази у Европу гдје ће посјетити три земље, а једна од њих је Србија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана