Враћали се из вртића и настрадали: Оца и сина убио гром на пјешачком прелазу

ГС
Враћали се из вртића и настрадали: Оца и сина убио гром на пјешачком прелазу

ТЕКСАС- Шестогодиншњи дјечак из Тексаса Грејсон Богс, који је мјесец дана провео у коми након што га је погодио гром док се са оцем враћао кући из вртића, преминуо је у петак.

Грејсон Богс је пета жртва коју је погодила муња у овој години у САД и друга у Тексасу, док је његов отац Метју Богс (34), био прва жртва у држави ове године. Трагедија се догодила нешто послије 17 часова 15. маја у малом граду у централном Тексасу када је стигао аутобус да одвезе Грејсона из вртића и његовог старијег брата Елијаха.

Грејсон је држао оца за руку када је ударио гром. Метју и његова дјеца су ишли заједно ка својој кући и кренули су на пјешачки прелаз када је старији син отишао лијево, а Грејсон и његов отац десно.

- Само што је изговорио Грејсону: „Волим те, друже” муња је ударила - рекла је Анђели Богс, дјечакова бака.

Од силине ударца обојица су изувени из ципела приликом пада на тротоар. Када су чланови породице преврнули Грејсоновог оца, он је већ био плав. Грејсону су започели реанимацију, а комшија је спашавао његовог оца. Ипак, није преживио.

Посљедње четири седмице, мали Грејсон је био у дјечијем медицинском центру борећи се за живот.

Чланови породице казали су да су молитве за његов опоравак стизале из цијелог свијета док је био у коми. Љекари су рекли породици да се Грејсоново стање неће побољшати и да је донијета одлука да се он искључи са апарата. Чланови породице потврдили су су да је дјечак, нажалост изгубио животну битку у петак у 5:05 сати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана