Возило ударило у кинески конзулат, полиција убила возача

Танјуг
Возило ударило у кинески конзулат, полиција убила возача

САН ФРАНЦИСКО - Полиција је убила особу која се возилом залетјела и ударила у зграду кинеског конзулата у Сан Франциску, саопштиле су америчке власти.

Возач је у понедјељак поподне по локалном времену ударио у предворје Генералног конзулата Народне Републике Кине, који се бави визама, изјавила је портпаролка полиције Сан Франциска Кетрин Винтерс, преноси CNN.

Она је рекла да је полиција реаговала у року од неколико минута и упуцала возача у предворју.

Возач је пребачен у болницу, гдје је констатована смрт.

Није познато колико је људи било у конзулату када се инцидент догодио, али Винтерс је рекла да нико други није повријеђен.

Она није одговорила на питање зашто је полиција отворила ватру, ни да ли је убијена особа била наоружана.

Винтерс није рекла да ли је удес био намјеран, нити је дала било какве друге информације о особи или инциденту.

Портпарол генералног конзулата Кине у Сан Франциску навео је у саопштењу да је несрећа изазвала "озбиљну штету" на згради и довела људе у "озбиљну опасност" да буду повријеђени или убијени.

У саопштењу се каже да конзулат "снажно осуђује" инцидент и позива да се истрага "спроведе експедитивно и у складу са законом".

Полиција Сан Франциска саопштила је да они и званичници америчког Стејт департмента сарађују са кинеским конзулатом, а Винтерс је рекла да власти раде на томе да буде утврђено која ће агенција водити истрагу о инциденту.

-Ово је јединствена истрага, јер се догодила у предворју кинеског конзулата, тако да је у то укључен велики број агенција и јурисдикција - додала је Винтерс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана