Возач таксија спријечио да старију жену преваре за 33.000 евра

Танјуг
Foto: Илустрација

ВАРШАВА - Опрезан возач таксија спријечио је превару у којој би старија жена изгубила еквивалент од око 33.000 евра за лажно спасавање зета из затвора, саопштила је полиција на југоистоку Пољске.

Како се наводи у саопштењу полиције, позивалац у граду Жешов је прошле недеље упутио возача да преузме пакет од старије жене и достави га на адресу која ће му бити послата, пренио је АП.

Требало је да добије 2.000 злота (470 евра) за испоруку. Возач таксија је узео пакет од 76-годишње жене и кренуо, али је постао сумњичав када је клијент стално звао и питао да ли је све прошло како треба и да ли је преузео пакет.

Контактирао је локалну полицију, а дежурни службеник је “одмах знао да се ради о превари” и рекао возачу да се окрене и дође право у полицијску станицу у Жешову.

Полиција је саопштила да је пакет био пажљиво залепљена кутија за ципеле у којој је било 140.000 пољских злота (33.000 евра).

Пакет је враћен жени.





 

Како је саопштила полиција, позивалац је жени рекао да је њен зет смртно ударио пешака својим аутомобилом и да је новац хитно потребан да би се он извукао из затвора.





 

Жена је касније казала у полицији да је чула за такве преваре, али да је позивалац био толико убедљив да му је поверовала.



 

 Полиција није идентификовала, ни жену, ни возача таксија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана