Воз искочио из шина и запалио се, има повријеђених

Tanjug
Foto: SMDJ

ОРИНДА - Неколико људи лакше је повријеђено, када су два предња вагона приградског воза у области залива Сан Франциска, искочила из шина и запалила се, рекао је портпарол локалног система брзе жељезнице (БАРТ) Џим Алисон.

Сви путници су евакуисани, а ватрогасне екипе су брзо угасиле пламен у два вагона, рекао је Алисон додајући да је неколико путника пребачено у болнице са лакшим тјелесним повриједама, преноси АП.   

Међутим, укупан број повријеђених није познат, а преостали путници су се вратили до станице Оринда одакле је воз кренуо.     

Путник Енрике Гонзалес рекао је да је воз каснио, а када је поново кренуо, чуо је "неколико гласних пуцкетања" и, према његовим ријечима, видео дим како се шири између вагона.   

"Седео сам тачно код прозора и видео како је пламен букнуо", рекао је Гонзалес за "Сан Францисцо Хроникл".       

Према првим информацијама, вагони су искочили из шина на дијелу гд‌је се пруге укршају, и гд‌је возови могу да мијењају колосек, рекао је Алисон.     

Међутим, није познато шта је довело до искакања воза из шина око 13 километара сјевероисточно од Оукланда.      

Званичници нису одмах рекли колико је људи било у возу када је искочио из шина.       

Жељезнички саобраћај је обустављен на 19 километара пруге између Рокриџа и Волнат Крика у оба смјера, извијестио је "Хроникл".    

Портпарол "БАРТ-а" рекао је да ће станица Оринда вјероватно бити затворена до краја дана јер екипе уклањају оштећене вагоне и прегледају пругу, додајући да ће прекид вјероватно утицати на десетине хиљада људи.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана