Володин: Надокнадити штету афричким земљама

Срна
Володин: Надокнадити штету афричким земљама

МОСКВА - Уједињене нације треба да размисле о надокнађивању штете коју су Велика Британија, САД и Француска нанијеле народима афричких земаља, истакао је предсједавајући руске Државне думе Влачеслав Володин.

Он је на "Телеграму" написао да Африка има право не само да независно распореди своје богатство, већ и да јој се надокнади штета коју су јој нанијели колонисти.

Према његовим ријечима, САД и друге европске земље су током периода колонизма трговином људима само у Америку превезли око 15 милиона људи који су тамо постали робови, док број оних који су доведени као робови у Велику Британију око три милиона.

"Вријеме пролази, али колонијални интереси САД и бројних западних земаља нису нестали. Само се метод промијенио", навео је Володин. Володин је нагласио да су бројне афричке земље, усљед неоколонијалног утицаја западних земаља, током 60 година имале нулти или негативан економски раст, пренио је ТАСС.

"САД, Британија и Француска настављају да уништавају афричка налазишта злата, платине, уранијума и кључних и ријетких материјала.

То води ка сиромаштву и губљењу суверенитета", додао је Володин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана