Војска САД: Убијена три америчка војника у Јордану, рањено 25

Г.С.
Војска САД: Убијена три америчка војника у Јордану, рањено 25

ВАШИНГТОН - Најмање троје америчких војника убијено је, а 25 је рањено у нападу дроном у Јордану, саопштила је данас америчка војска.

Америчка централна команда (CENTCOM) навела је у саопштењу да је дошло до напада дроном на базу на североистоку Јордана, у близини границе са Сиријом, пренио је ББЦ.

Амерички предсједник Џозеф Бајден рекао је да су напад извели "радикалне милитантне групе које подржава Иран".

Ово су први амерички војници који су убијени у том региону након Хамасовог смртоносног напада на југ Израела 7. октобра.

Од тада је било напада на америчке базе у региону, али досад америчка војска није објавила да је било жртава међу њиховим војницима.

"Док скупљамо податке о нападу, знамо да су га извеле проиранске радикалне милитантне групе, које оперишу у Сирији и Ираку. Супруга Џил и ја ћемо се придружити породицама палих војника - као и Американци широм земље - тугујући за губитком наших радника у оваквом гнусном и тотално неправедном нападу", истакао је Бајден.

Напад се догодио у суботу увече, а за сада нема реакције званичника из Јордана, који се граничи са Ираком, Израелом, Западном обалом, Саудијском Арабијом и Сиријом.

Америчке трупе дуго као базу користе Јордан, који је, према наводима АП, близак савезник САД.

Углавном је око 3.000 америчких војника стационирано у Јордану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана