Војска САД: Оборена ракета и три дрона које су испалили Хути

Танјуг
Војска САД: Оборена ракета и три дрона које су испалили Хути

ВАШИНГТОН  - Централна команда САД (CENTCOM) саопштила је да је амерички ратни брод оборио три беспилотне летјелице и једну противбродску балистичку ракету, испаљене са територије Јемена коју контролишу милитантни Хути, уз подршку Техерана.

Ракета је испаљена ка Аденском заливу око 20:30 по локалном времену, а 40 минута касније, амерички брод "Карни" оборио је три беспилотне летјелице (УАВ) иранске производње у близини, преноси "Хил".

CENTCOM је саопштењу додао да није било повријеђених, нити штете.

Накнадно је оборено још 10 дронова и америчка војска извршила је напад на копнену контролну станицу која припада Хутима.

Амерички удари су били усмјерени на ту копнену станицу и дронове због пријетње коју су "представљали трговачким бродовима и бродовима америчке морнарице у региону“, наводи Централна команда (CENTCOM) у саопштењу, а јавља Ројтерс.

Амерички званичници саопштили су раније ове недјеље да су америчке трупе биле на удару група које подржава Иран више од 160 пута од краја октобра.

Напади су се догодили након што су три припадника америчке војске убијена, а око 40 повријеђено у нападу дроном на трупе САД у Јордану у недјељу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана