Војска Израела спремна за копнену операцију

Срна
Foto: Taнјуг/AP

Израел је спреман да пређе на копнену операцију у Појасу Газе, која ће трајати без утврђеног распореда док се не остваре њени циљеви, изјавио је данас портпарол Израелских одбрамбених снага (ИДФ) Авичај Адрае.

"Израел је спреман да уђе у сљедећу фазу рата, а то је копнени маневар. Израел ће предузети овај корак у тренутку по сопственом избору. Операција ће се наставити без било каквих фиксних распореда док се не постигну њени циљеви, односно до разбијања Хамасовог војно-политичког система, удара и елиминације његових команданата и одговорних за терористички напад 7. октобра", рекао је Адрае "Спутњику".

Израел не искључује могућност да ослобађање талаца које је заробио палестински покрет Хамас буде постигнуто војним путем, додао је портпарол.

"Има талаца различитих националности, има и убијених из 42 земље, седам киднапованих или несталих из Русије, а информацију о 21 убијеном руском држављанину Израел је званично потврдио. Вјерујем да има осам талаца из САД, седам из Њемачке, седам из Аргентине", рекао је војни портпарол.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана