Водовод стар 127 година попустио и поплавио улице и подземну жељезницу у Њујорку

AA
Foto: CTV

ЊУЈОРК- Водовод стар 127 година, испод Тајмс Сквера у Њујорку, попустио је у уторак рано ујутро, поплавивши улице у центру града и најпрометнију станицу подземне жељезнице свјетске метрополе.

Цијев пречника пола метра попустила је испод 40. улице и Седме авеније у 3 сата ујутро, подсјетивши на опасности старења инфраструктуре испод препуних градских улица.

Улица изнад поплавила је након попуштања водоводне цијеви, а видео снимци објављени на друштвеним мрежама показују како се вода слива у станицу подземне жељезнице Тајмс Сквера низ степенице и кроз вентилацијске решетке. Као посљедица цурења воде поплављени су и метро перони.

Надлежним службама је требало сат времена да открију извор цурења и зауставе цурење воде.
Ископавањем је настала велика рупа на једној градској раскрсници гдје су радници копали тешком опремом како би дошли до поломљеног дијела цијеви.

Околне улице биле су отворене током јутарње шпице, али су услуге подземне жељезнице привремено обустављене кроз већи дио Манхаттана на линијама 1, 2 и 3, које пролазе директно испод пукнуте цијеви.

Њујорк  има око 10.900 километара водоводних цијеви. У посљедње три године град је потрошио 1,9 милијарди долара на побољшање и обнову застарјелих водоводних и канализацијских цијеви. Скоро сваки дан се у граду дешавају прекиди опскрбе водом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана