Водитељ BBC-ја оптужен да је плаћао младића за сексуално експлицитне фотографије

Танјуг
Водитељ BBC-ја оптужен да је плаћао младића за сексуално експлицитне фотографије

ЛОНДОН- Један водитељ BBC-ја оптужен је да је плаћао тинејџеру за сексуално експлицитне фотографије, о чему ће данас у влади бити одржан хитан састанак с генералним директором британског јавног сервиса.

Наводно је водитељ, чији идентитет још није откривен, платио тинејџеру 35.000 фунти (око 40.000 евра) за експлицитне фотографије у периоду од посљедње три године, а лондонски лист „Сан” који је први објавио сазнања о томе, тврди да је та млада особа имала 17 година када је водитељ почео да га плаћа.

Та звијезда се сликала у доњем вешу и био је “спреман да моје дијете наступи за њега”, рекла је младићева мајка за лист “Сан”.

Мајка тинејџера је рекла за новине да је њено дијете, које сада има 20 година, искористило новац од водитеља за набавку кокаина. Она је казала да ће њено дијете, ако се наводне исплате наставе, “завршити мртво”, објавио је данас лондонски лист.

 “Сан” наводи да се породица младе особе пожалила BBC-ју 19. маја и да су били фрустрирани што се водитељ и даље појављује у програму.

BBC је саопштио да све оптужбе разматра веома озбиљно и да водитељ у наредном периоду неће водити емисије.

-Ми третирамо све оптужбе веома озбиљно и имамо предвиђене кораке да их проактивно рјешавамо -  навео је BBC у саопштењу. Уредница BBC-ја за културу Кејти Разал рекла је да многа питања остају без одговора, попут тога како је корпорација истражила притужбу породице и да ли је било прикладно да водитељ, чије име није саопштено, остане у етру после озбиљних оптужби.

Ова тврдња, ако се докаже, значила би да ће каријера водитеља BBC-ја вјероватно бити готова.

Послије ових информација, многи водитељи BBC-ја на друштвеним мрежама су негирали да је о њима ријеч, а међу њима и најплаћенији водитељ британског Јавног сервиса, некадашњи енглески фудбалски репрезентативац Гари Линекер.

-Жао ми је што ћу да разочарам мрзитеље, али нисам ја - написао је он на Твитеру.

Придружио му се други водитељ Рајлан Кларк који је на Твитеру написао: „Нисам ја, бејби” и додао да тренутно снима у Италији за BBC-јев програм.

Огласио се и водитељ BBCРадија 2 Џереми Вајн такође се оградивши да се оптужбе не односе на њега.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана