Власника пумпе изрешетале убице са Балканa

ГС
Foto: Илустрација

АТИНА - Власник пумпе Вангелис Зампунис изрешетан је у недјељу у Грчкој са више од 90 метака, а ово убиство било је подсјетник полицији да рат унутар грчке мафије још увијек траје.

Начелник полиције изјавио је јуче да су Вангелиса, који је од раније познат властима, највјероватније изрешетале убице које су дошле са Балкана.

Важну улогу у томе да Вангелис уђе у криминалне воде имала је лијепа Катарина Анагоностики, која је била позната под надимком Катарина Бијела Мафија.

Њих двоје су дуго били у интензивној вези, али су ипак раскинули. Међутим, након разлаза често су били у контакту. У то вријеме нису ни слутили да ће од 2016. године, када је почео рат грчких кланова, постати мете нападача.

Катарина и њен тадашњи партнер провели су 2018. године безбрижно лето са њеном кћерком. Ова 33- годишња љепотица вољела је добар живот, оружје и тетоваже. Била је поријеклом са Крита и потицала је из познате и богате породице.

Била је јако млада када је схватила да ће због свог имена, веза и друштвеног статуса бити увијек заштићена.

Када је напунила 20 година упознала је Вангелиса и започела везу са њим. Када је Вангелис био у опасности од хапшења, она га је крила у својој кући.

Многи вјерују да је управо због везе са Вангелисом Катарина и убијена 2018. године.

Прије смрти била је осумњичена за убиство жене једног мафијаша, а такође је била оптужена и да је била дио банде пљачкаша који су крали пошиљке с новцем.

Управо због те крађе била је условно осуђена на пет година.

Она је 2011. године успјела да преживи атентат. Њу су тада два наоружана мушкарца сачекала испред зграде у којој је радила и пуцали јој у главу.

Није познато да ли су нападачи у том тренутку знали да је она била трудна, али је пуком срећом успјела да преживи.

Подсјетимо, језива ликвидација Вангелиса одиграла се у свега 28 секунди у недјељу увече. На снимцима се види како Вангелис улази у свој џип, а недуго потом иза њега се зауставља возило из којег излази мушкарац са фантомком и аутоматским оружјем, који потом испаљује кишу метака у возачев прозор.

У Вангелиса је пуцано из "лексуса", а тај аутомобил украден је у јуну у Милану, јављају грчки медији. Убице су ставиле лажне таблице, а сигурносне камере су снимиле тренутак убиства.

Камере су потом снимиле како убица мијења шаржер на калашњикову, отвара врата и пуца у Вангелиса који је већ увелико мртав, преноси Телеграф.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана