Владимир Путин потписао два нова закона

Tanjug
Foto: Arhiva

Руски предсједник Владимир Путин потписао је закон о ратификацији споразума са Бјелорусијом о формирању заједничких центара за борбену обуку, као и закон о ратификацији протокола са Бјелорусијом, којим су унијете нове одредбе у споразум о заједничком обезбјеђењу регионалне безбједности у области одбране.

Одговарајући документ постављен је сајту званичног издања правних аката, пренијеле су РИА Новости.

У споразуму о формирању заједничких центара за борбену обуку прецизирани су задаци тих центара, као што је заједничка борбена обука, дежурство војних контингената, извођење других задатака борбене обуке, размјена искустава о употреби наоружања, војне и специјалне опреме.

Осим тога, војна лица и покретна имовина обје земље ослобођени су пореза, а особље неће плаћати порез на зараде на територији земље домаћина, наводи се у споразуму.

На основу закона о ратификацији протокола са Бјелорусијом, у споразум о заједничком обезбјеђењу регионалне безбједности у војној области уведен је термин “функционисање регионалне групације”.

Протокол регулише спровођење одредаба нормативно-правних докумената билатералне сарадње ради обезбјеђења војне безбједности Уније Русије и Бјелорусије, као и заједничко планирање и регионално груписање трупа двије земље и финансирање заједничких активности оперативне, мобилизационе и борбене обуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана