Влада Велике Британије није припремљена за екстремне временске прилике

Tanjug
Foto: Gardijan

ЛОНДОН - Британска влада није довољно припремљена за екстремне временске прилике које би могле да изазову значајне поремећаје, оцијенила је Национална канцеларија за ревизију (НАО) у данас објављеном извјештају у коме се налазе резултати процјене колико је Велика Британија припремљена за четири врсте екстремних временских услова, суше, поплава, олује и високих температура.

Како се наводи, иако је британска влада радила на јачању и проналажењу адекватног одговора на климатске промјене, као и на ублажавању ризика, требало је да учини више и раније како би се припремила и прилагодила за екстремне временске услове.    

"Садашњи изазов за владу је како да стави довољан нагласак на превенцију и приправност, али и доношење информисаних одлука о одређивању приоритета како би се обезбедила ефикасна и ефективна улагања на дуге стазе", наводи се у извjештају Националне канцеларије за ревизију, преноси Ројтерс.      

Додаје се да би владина одељења требало убрзано да раде до 2025. године раде на координисаном, приоритетном приступу улагањима у климу и њеном прилагођавању, и потом, имплементирајући га до 2028. године, што је пре њеног садашњег циља који би требало да буде спроведен до 2030. године.

Због одсуства ефикасне стратегије и циљева британској влади је тешко да доноси одлуке о инвестицијама, оцјењује НАО.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана