Влада Хондураса увела полицијски час у два града због убиства више од 20 људи

Танјуг
Влада Хондураса увела полицијски час у два града због убиства више од 20 људи

ТЕГУСИГАЛПА - Влада Хондураса увела је двонедjељни полицијски час у два града на сjеверу земље, због убиства више од 20 људи у два напада ватреним оружјем протеклог викенда.

За Чолому полицијски час је наредних 15 дана од 21 до четири часа, а у Сан Педро Сули ступа на снагу од 4. јула.

У суботу су тешко наоружани мушкарци убили 13 људи у Чоломи у билијар сали, рекао је за Ројтерс портпарол полиције, а још најмање 11 особа убијено је у сjеверној покрајини Ваље де Сула, у којој се налази и град Сан Педро Сула.

-Покренуте су бројне полицијске операције, хапшења, рације, успостављени су контролни пунктови - објавила је председница Хондураса Сиомара Кастро.

Mинистар безбjедности Густаво Санчес најавио је у недjељу да ће влада парламенту послати приједлог према којем ће се припадници криминалних банди класификовати као терористи.

Он је рекао да је у Ваље де Сула, регију у којој су Чолома и Сан Педро Сула послато хиљаду додатних припадника полицијских снага.

Напади током викенда надовезали су се на инциденте у женском затвору у главном граду Тегусигалпи, када је у обрачуну супарничких банди погинуло 46 особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана