Вјетар одувао тобоган пун дјеце!

ГС
Вјетар одувао тобоган пун дјеце!

Више малишана, старости од 3 до 7 година и једна мајка повријеђени су када је јак ветар јуче одувао тобогане на надувавање током фестивала у Великом Варадину.

Веома снажан ветар почупао је сигурносне конопце и, наочиглед престрављених родитеља, тобогани су одлетјели у страну. Како јављају румунски медији, троје дјеце је завршило у болници, али срећом нико није теже повријеђен.

У тренутку несреће дјечица и једна жена били су на висини око пет метара.

"У питању је био екстремни временски феномен, то је само почупало канапе и два објекта на надувавање су одлетјела са земље", рекао је Александар Чира, директор дјечјег фестивала у Великом Варадину.

Међу родитељима је одмах завладала паника, а запослени на фестивалу су чинили све што је у њиховој моћи да спусте тобогане који су лелујали у ваздуху.

"Није у датом тренутку било могуће да се конструкција смири како би се дјеца обезбиједила. Све се одиграло веома брзо и сви смо били узнемирени", рекао је Чира.

Посјетиоци фестивала су одмах позвали хитну помоћ, која је одмах послала више екипа.

"Дјеца су збринута на лицу мјеста, а троје малишана је пребачено у болницу", навели су из Хитне помоћи.

Срећом, након дијагностике и санирања повреда, сва дјеца су отпуштена на кућно лечење.

"Дјеца су била истраумирана, задобили су повреде главе и доњих екстремитета, али срећом, ником није било потребно болничко лијечење", рекао је др Адријан Борцеа, дежурни љекар, пише Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана