Вјештачка интелигенција направила реалне фотографије Трамповог хапшења (ФОТО)

ГС
Foto: Твитер

ЊУЈОРК - Упркос предвиђањима да ће бити ухапшен у уторак, бивши предсједник Америке, Доналд Трамп заправо још није оптужен. Али то није спријечило људе да замишљају како би изгледало да је Трамп ухапшен помоћу "маште" генератора слика вјештачке интелигенције.

Један корисник Tвитера, Елиот Хигинс, употријебио је "Midjourney v5" како би видио како би изгледало да се Трамп опирао хапшењу, гдје га руши мноштво полицајаца.

У својој виралној Tвитер теми, Хигинс је користио вјештачку интелигенцију за генерисање лажних слика Трамповог хапшења, реакција његове породице и његовог оптуживања.

Елиотова слика лажног хапшења Трампа постала је вирална на Tвитеру.

Иако неке од фотографија изгледају штуро обрађено, неки људи сматрају да је неколико слика реалистично.

"Легитимно сам мислио да су ове праве", одговорио је један корисник.

Други је рекао: "Стварно бисмо требали ставити водене жигове на ове који откривају да их је генерисала вјештачка интелигенција и да нису стварни."

Неколико људи питало се јесу ли неке од слика стварне јер су изгледале тако реалистично.

Још један корисник Tвитера, који се назива "The Infinite Dude", такође је објавио избрисану серију фотографија које је направио користећи софтвер вјештачке интелигенције на којима се види како је Трамп ухапшен.

Tвитерове биљешке заједнице додале су напомену фотографијама у којима је истакнуто да нема назнака да је Трамп ухапшен.

Иако су неки људи примијетили да су прсти на сликама налога "The Infinite Dude" били помало неуредно урађени - што показује да је слика лажна.

Интернетом круже гласине да се очекује да велика порота у Њујорку у уторак подигне оптужницу против Трампа за његову умијешаност у тајну исплату звијезди филмова за одрасле, Сторми Данијелс 2016. године.

Гласине је овјековјечио сам Трамп на "Truth Social"  друштвеној мрежи, који је тврдио да ће бити ухапшен у уторак без икаквих службених упутстава, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана