Вјеровала да се ближи судњи дан: Доживотни затвор за мајку у САД-у због убиства двоје своје дјеце

GS
Foto: Idahonews

Жена прозвана "мама судњег дана" осуђена је на доживотни затвор без могућности помиловања због убиства двоје своје дјеце и завјере да убије бившу супругу свог супруга.

Лори Валов (50) постала је опсједнута апокалипсом, рекли су тужиоци у САД-у. Мајка из Идаха вјеровала је да њена дјеца морају бити уништена како би могла отићи у рај, чуло се на суђењу.

Наводно је вјеровала да су њезин син и кћерка зомбији, а да је она божица послана да започне библијску апокалипсу. Изречене су јој три доживотне казне, по једна за сваку од оптужби, које ће служити једну за другом.

Нестанак двоје њезине дјеце, седмогодишњег Јошуе "ЈЈ" Валлова и његове сестре Тајлер Ријан, старе 16 година, у септембру 2019. збунио је нацију и покренуо вишемјесечну потрагу.

Полиција је тек у јуну 2020. пронашла осакаћене остатке ЈЈ-а и Тајлер на имању у Идаху које је припадало Валовину петом мужу, Чаду Дајбелу, који чека суђење за исте оптужбе за убиство.

Након дуготрајног суђења, Валов је осуђена за њихова убиства у мају ове године, заједно са завјером за убојство бивше жене њеног супруга Дајбела, Тами.

Прије изрицања пресуде обратила се суду тврдећи да јој је искуство блиско смрти омогућило комуникацију са "свијетом духова".

Рекла је суцу да зна "поуздано" да су њена дјеца и Тами Дајбел сретни на небу. Рекла је да су Тајлер и ЈЈ комуницирали с њом да су сретни након њихове смрти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана