Вишерангиране демократе одбијају могућност повлачења Бајдена

Srna
Foto: X.com

Највише рангирани чланови америчке Демократске странке данас су одбацили могућност замјене предсједника Џозефа Бајдена као кандидата на предсједничким изборима у новембру.

Лидер демократа у Представничком дому Хаким Џефриз рекао је да је Бајден претрпио проблеме током дискусије са бившим предсједником Доналдом Трампом, те да сматра да је то пролазно и да ће се предсједник вратити много јачи, а за то му је потребна подршка свих.

Други представник демократа у Представничком дому Џејмс Клиберн сагласан је са Џефризом и сматра да Бајден треба да остане у кампањи за изборе, те да искаже свој капацитет за руковођење земљом.

Током дискусије са Трампом одржане у четвртак 27. јуна Бајден је изгледао несигурно и више пута није могао да заврши реченицу, због чега су се и појавиле гласине да треба да одустане од кандидатуре.

Резултати недавне анкете телевизијске куће "Си-Би-Ес" показују да 46 одсто демократа сматра да не треба да се кандидује за предсједника, што је раст од десет одсто у односу на 36 одсто колико је било у фебруару.

"Жалосна је истина да Бајден треба да се повуче ради добра земље којој је служио пола вијека. Одлазак у пензију сада је пријеко потребан Бајдену", пише лист "Атланта журнал-конститушен".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана