Више од 300 ухапшених на протесту у Вашингтону којим се тражи прекид сукоба Израела и Хамаса

Танјуг
Више од 300 ухапшених на протесту у Вашингтону којим се тражи прекид сукоба Израела и Хамаса

ВАШИНГТОН- Више од 300 људи ухапшено је због ''илегалних демонстрација”, а три особе оптужене су за напад на полицију, након што су на протесту одржаном у сриједу за прекид ватре између Израела и палестинске милитантне групе Хамас, демонстранти упали у пословну зграду ''Кенон хаус'' на Капитол Хилу у Вашингтону.

На стотине демонстраната из јеврејских група, укључујући и ''Јеврејски глас за мир'' и ''Ако не сада'', упале су у зграду Конгреса, носећи транспаренте на којима су писале поруке попут ''Јевреји траже прекид ватре сада'', ''Нека живи Газа'', и ''Не у моје име''.

-Демонстрације нису дозвољене у зградама Конгреса. Упозорили смо их да престану са демонстрацијама, али када се нису повиновали, почели смо да их хапсимо - објавила је полиција Капитола на платформи Икс.

За вријеме трајања протеста, демонстранти су позвали Конгрес да предузме мјере да се обустави ватра између Израела и Хамаса. Након што је Хамас извео напад на израелску територију раније овог мјесеца, Бајденова администрација је у великој мјери оправдавала израелске ваздушне нападе на Газу.

Међутим како расте број жртава у Појасу Газе, у Конгресу је повећан притисак на предсједника Бајдена да позове Израел на уздржаност.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана