Венс: Трамп није изгубио на изборима 2020.

Танјуг
Венс: Трамп није изгубио на изборима 2020.

ВАШИНГТОН - Републикански кандидат за потпредсједника САД Џеј Ди Венс изјавио је да републикански кандидат за предсједника и бивши предсједник САД Доналд Трамп није изгубио на предсједничким изборима 2020, након што је недјељама избјегавао да одговори на то питање, преноси Ројтерс.

-На изборима 2020. одговорио сам директно на ово питање милион пута. Не! Мислим да је било озбиљних проблема у 2020. Дакле, да ли је Доналд Трамп изгубио изборе 2020. То нису ријечи које бих ја употријебио - рекао је Венс током обраћања на предизборном скупу у Пенсилванији.

Венс је током дебате са кандидатом Демократа за потпредсједника Тимом Волцом раније овог мјесеца избегао да одговори на директно питање да ли је Трамп изгубио на изборима 2020, рекавши да је он неко ко је ''фокусиран на будућност''.

Волц је оцијенио да то ''није одговор''.

Трамп, републикански кандидат за предсједника 2024. године, и даље тврди да је изгубио изборе 2020. због велике преваре бирача, што је став који дијеле милиони његових присталица, али у бројним истрагама нису пронађени никакви докази о преварама.

Током своје тренутне кандидатуре за предсједника, Трамп је наговијестио да ће оспорити резултате ако не побиједи на изборима 5. новембра против демократе Камале Харис, потпредсједнице САД.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана