Венс прихватио номинацију за потпредсједника САД, па оштро критиковао Бајдена

Танјуг
Венс прихватио номинацију за потпредсједника САД, па оштро критиковао Бајдена

МИЛВОКИ - Џеј Ди Венс, којег је бивши предсједник САД Доналд Трамп представио као свог кандидата за потпредсједника на новембарским изборима, обратио се на конвенцији Републиканаца у Милвокију и званично прихватио номинацију.

Он је говорио и о свом дјетињству и нагласио да су Трамп и његова политика најбољи избор за Америку. Венс је напао и критиковао и предсједника САД Џозефа Бајдена и његову политику, која је угрозила мале и руралне заједнице, као што је она у којој је одрастао у Охају.

Ово је први пут да се Венс обратио на страначкој конвенцији, а представила га је његова супруга Уша Венс која је адвокат. Конвенцији је присуствовао и Трамп који још увијек има завој на уху.

Сенатор из Охаја је релативно непознат Американцима у политичком смислу а у свом првом великом говору причао је, између осталог, управо о томе како је растао у сиромаштву у Кентакију и Охају, са мајком наркоманком и оцем који је био одсутан, да би касније упркос свему завршио престижник колеџ и успео да стигне до врха америчке политике, преноси АП.

-Обећавам сваком Американцу, без обзира на партијску припадност, да ћу дати све од себе да вам служим и да учиним да ова земља буде мјесто гдје ће сваки сан који имате за себе, своју породицу и државу, поново бити могућ - рекао је он.

Венс (39) је обећао становницима Охаја, Мичигена, Висконсина, Пенсилваније, и сваког дијела Америке да никада неће заборавити одакле је потекао.

Венс, који је током протеклих година од оштрог критичара Трампа постао његов сљедбеник и бранилац, требало би да постане будући лидер партије и носилац његовог политичког покрета “Учинимо Америку поново великом”, наводи АП.

Нешто раније, на једном скупу посвећеном прикупљању средстава за странку, Венс је казао да ће у свом говору истаћи контраст између Трампа и садашњег предсједника Џозефа Бајдена.

-Човјек који заиста разумухе радне људе ове земље није лажни Скрентон Џо већ прави предсједник Доналд Трамп - гласи Венсова порука бирачима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана