У Венецуели масовни протести опозиције због резултата избора

Танјуг
У Венецуели масовни протести опозиције због резултата избора

КАРАКАС- Присталице опозиције окупиле су се широм Венецуеле на масовним протестима због, како наводе, спорне изборне побједе предсједника Николаса Мадура на предсједничким изборима одржаним прошлог мјесеца.

Вођа опозиције Марија Корина Мачадо придружила се хиљадама демонстраната у главном граду Каракасу и поручила им да се не плаше, преноси ББЦ.

Мачадо је након оптужби за побуну била у бјекству, али се појавила на протестима истичући да "не постоји ништа изнад гласа народа који је проговорио".

-Нећемо напустити улице - рекла је демонстрантима Мачадо и позвала на националне протесте како би се појачао притисак да Мадуро призна изборни пораз.

Полиција и војска били су распоређени у великом броју у градовима, пошто су присталице Мадура такође организовале протесте.

Изборна комисија је саопштила да је Мадуро побиједио и освојио трећи шестогодишњи предсједнички мандат, али опозиција тврди да је њен кандидат Едмундо Гонзалез побиедио са великом разликом.

Говорећи са непознате локације Гонзалез је рекао да је вријеме за "уредну транзицију", али је изборна комисија одбила да објави детаљне резултате, саопштивши само да је Мадуро победио са 52 одсто гласова.

Од завршетка изборног процеса антивладини протести су се распламсали, а према подацима власти, више од 2.400 људи је ухапшено од 29. јула, када је објављен резултат избора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана