Велики ракетни напад на Кијев, дијелови балистичких пројектила падају по граду

Г.С.
Велики ракетни напад на Кијев, дијелови балистичких пројектила падају по граду

КИЈЕВ – Украјинска противваздушна одбрана (ПВО) уништила је јутрос све хиперсоничне балистичке ракете Кинџал које је Русија јутрос лансирала на Кијев.

То је Кијев пост објавио на званичном налогу на друштвеној мрежи X (бивши Твитер).

Наводи се да је напад почео око 8.30 сати по локалном времену.

У два дистрикта украјинске пријестонице пали су дијелови уништених ракета.

За сада нема извјештаја о жртвама или размјерама материјалне штете.

- Дијелови ракета пали су у главном граду Украјине након експлозија и јутрос је на нивоу цијеле земље објављена узбуна на ваздушну опасност - казао је градоначелник Виталиј Кличко, преноси Кијев индепендент.

Извјештачи овог листа су навели да су се прве експлозије зачуле око пола девет, а отприлике у исто вријјеме су градске власти саопштиле да то дјелују ПВО системи.

Наводи се да су дијелови палијих пројектила пронађени у дистрикту Соломијански, гдје је избио пожар, као и дистрикту Холосијвски.

Кличко је навео да је пожар угашен, а да су дијелови ракете нађени у близини улаза у стамбену зграду, у кућном дворишту и у близини супермаркета.

Наводи се да су Кинџале лансирали руски авиони МиГ-31К, а да су ракете осим ка Кијеву ишле и на град Старокостиантинів и у Хмељничкој области, гдје се налази велика украјинска ваздухопловна база, преноси Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана