Велики дио Кеније остао у мраку, трећи пут за три мјесеца

Танјуг
Foto: Илустрација

НАЈРОБИ- Велики дио Кеније, укључујући главни град Најроби, паралисан је због нестанка струје, трећи пут за три месеца, а кенијски министар саобраћаја Кипчумба Муркомен позвао је на истрагу о "могућим актима саботаже".

Без струје су у недјељу вече остали многи витални објекти, укључујући и  аеродром у Најробију, главно ваздушно чвориште које источну Африку повезује са Азијом, Европом и другим дијеловима свијета, јавља АП.

Државна компанија која се бави дистрибуцијом електричне енергије Кенија Пауер саопштила је да је дошло до "поремећаја система" и да се проблемом баве техничари, док је министар саобраћаја Кипчумба Муркомен најавио да ће поднијети званичан захтјев полицији да истражи могуће акте саботаже.

Компанија Кенија Пауер је касније ажурирала обавјештење, наводећи да је обновила испоруку електричне енергије у појединим дијеловима земље, укључујући стамбене четврти у Најробију, али су многе области у Кенији јутрос поново остале без струје.

Током сличног нестанка струје прошлог месеца, инжењерима је требало више од 12 сати да обнове снабдијевање струјом у већини дијелова земље, а до најдужег нестанка струје који је у дијеловима Кенији трајао 24 сата дошло је 25. августа.

 Узрок тог нестанка струје није разјашњен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана