Већина људи напустила болницу у Гази: "Остали пацијенати који нису у стању да оду"

Танјуг
Већина људи напустила болницу у Гази: "Остали пацијенати који нису у стању да оду"

ГАЗА - Здравствени званичници у Гази саопштили су да су многи пацијенти, здравствено особље и расељени данас напустили највећу болницу у Гази, Ал Шифу, у коју су почетком недјеље ушле израелске снаге.

Палестински званичници и израелска војска објавили су опречне верзије о томе шта је изазвало масовни одлазак из Ал Шифе, преноси АП.

Док здравствени радници у Гази тврде да су Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) наложиле евакуацију у року од једног сата, ИДФ то демантује, наводећи да су они само омогућили безбједан пролаз за оне који желе да се евакуишу.

У болници је, према ранијим информацијама, било неколико хиљада људи, укључујући пацијенте у тешком стању.

Доктор Ахмед Мохалалати објавио је на друштвеним мрежама да је у болници остало око 120 пацијената који нису у стању да оду, као и неколико њих на интензивној њези и неколико беба на неонатологији.

Према његовим ријечима, о преосталим пацијентима брину се он и још пет љекара.

Новинар АФП-а свједочио је бијегу на цести која води према југу, али су здравствени лидери рекли да су пацијенати који се не могу мицати остали у болници Ал-Схифа, преноси Индеx.

Израел тврди да се испод Ал-Шифе, највеће болнице у Гази, налази командни центар Хамаса, али та плестинска милитантна група негира те тврдње.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана