Већина Американаца сматра да је Бајден сувише стар за још један мандат

Танјуг
Већина Американаца сматра да је Бајден сувише стар за још један мандат

Велика већина Американаца сматра да је предсједник САД Џозеф Бајден сувише стар за још један предсједнички мандат, наводи се у истраживању које је телевизија Еј-Би-Си њуз спровела у сарадњи са агенцијом Ипсос.

Према резултатима анкете, око 86 одсто Американаца сматра да је Бајден (81) престар да би служио још један предсjеднички мандар, а та бројка укључује 59 одсто испитаника који мисле да су и он и бивши предсjедник Доналд Трамп (77) престари, док је 27 одсто оних који сматрају да је само Бајден сувише стар, али не и Тамп.

Близу 62 одсто Американаца је, одговарајући на одвојено питање, рекло да је Трамп престар да би био предсjедник.

Постоји велика разлика унутар двijе највеће партије у САД када је рijеч о томе како њеихове присталице гледају на њих двојицу, па тако 73 одсто присталица Бајденове Демократске странке сматра да је Бајден престар за још један мандат, док само 35 одсто присталица Републиканске партије мисли да је Трамп сувише стар.

Око 91 одсто испитаника који кажу да нису присталице ниједне од партија кажу да је Бајден престар, а њих 71 одсто то мисли за Трампа

Еј-Би-Си њуз наводи да је испитивање спроведено 9. и 10. фебруара на енглеском и шпанском језику и да је рijеч о насумичном узорку од 528 испитаника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана