Вечерас ванредна сједница Савјета безбједности УН

Срна
Foto: Анадолија

ЊУЈОРК- Савјет безбједности УН одржаће вечерас ванредну сједницу због убиства лидера политичког бироа палестинске милитантне организације Исмаила Ханије у Ирану, рекао је данас замјеник сталног представника Русије у УН Дмитриј Пољански.

"На захтјев Ирана, уз подршку Кине, Алжира и Русије заказана је ванредна сједница Савјета безбједности УН због убиства Ханије у Техерану", навео је Пољански у објави на друштвеној мрежи "Телеграм".

Иран је нешто раније затражио одржавање ванредне сједнице Савјета безбједности УН због убиства Ханије и израелских удара на Бејрут, наводи се у писму упућеном предсједавајућем Савјету безбједности УН.

Хамас је раније данас саопштио да је Ханије убијен ноћас у директном ракетном нападу на његов стан у Техерану, након што је присуствовао инаугурацији предсједника Ирана Масуда Пезешкијана.

Израелски авиони испалили су синоћ четири пројектила на Дахијех, предграће Бејрута које се сматра упориштем Хезболаха.

Четвороспратна зграда је уништена, а оштећене су оближње зграде, као и паркирани аутомобили.

Циљ напада био је да се елиминише командант Хезболаха Фуад Шукр. Према појединим информацијама, Шукр је преминуо касније у болници, иако је у прелиминарним извјештајима наведено да је успио да избјегне елиминацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана