Ваздушна опасност у неколико региона Украјине, експлозије у Харкову

ГС-Агенције
Ваздушна опасност у неколико региона Украјине, експлозије у Харкову

Рат у Украјини – 570. дан. Бијела кућа најавила је да ће се амерички предсједник Џозеф Бајден у четвртак у Вашингтону састати са предсједником Украјине Володимиром Зеленским. Москва тврди да су оборена два украјинска дрона у Тверској и Калушкој области. Украјинске трупе заузеле су село Андрејевка близу Бахмута, које су контролисали Руси, тврди Кијев. Из Москве кажу да је одбијено осам напада у областима јужно од Бахмута.

Ваздушна опасност у неколико региона Украјине, експлозије у Харкову
У Харкову су се данас чуле експлозије, а ваздушна опасност проглашена је у неколико украјинских региона укључујући Харковску област.
"Позивам све да буду опрезни и да се склоне“, објавио је градоначелник Харкога Игор Терехев на свом Телеграм кананалу.
Украјински званичници тврде да су руске снаге извеле најмање четири напада на Харков, преноси Укринформ.

Локалне власти на Криму продају некретнине богатих Украјинаца, продаје се и власништво Зеленског

На Kриму је одржано првих осам аукција за продају раније национализоване имовине, "украјинских олигарха који су заузели непријатељски став према Русији", саопштио је председник кримског парламента Владимир Kонстантинов.

"Склопљени су купопродајни уговори на износ од преко 815 милиона рубаља (8,51 милиона долара). Предмет уговора су стамбене и пословне некретнине", написао је Константинов на Телеграму, преноси агенција РИА Новости.

Бијела кућа: Бајден са Зеленским у четвртак у Вашингтону

Савјетник америчког предсједника за националну безбједност Џејк Саливен најавио је да ће се Џозеф Бајден у четвртак у Бијелој кући састати са предсједником Украјине Володимиром Зеленским.

Очекује се да ће се украјински предсједник састати и са конгресменима из обе политичке партије.

Истовремено, Саливен је најавио и нови пакет америчке војне помоћи Украјини за сљедећу недјељу, али су опречне информације о томе шта ће тај пакет помоћи садржати.

Москва: Оборени дронови у Калушкој и Тверској области

Руско министарство одбране тврди да је противваздушна одбрана оборила два украјинска дрона у Тверској и Калушкој области у Русији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана