Ватра дошла до аутопута у Италији, аутомобили на пар метара од буктиње

ГС
Ватра дошла до аутопута у Италији, аутомобили на пар метара од буктиње

СИЦИЛИЈА - Италијански ватрогасци на острву Сицилија боре се са шумским пожарима, од којих се један толико приближио аеродрому у Палерму да је он у уторак на неколико сати престао са радом.

Топлотни талас надвио се над југ Италије, а острвска агенција за цивилну заштиту пријавила је 24. јула температуру од 47,6 степени Целзијуса у Катанији.

На друштвеним мрежама појавиле су се бројне фотографије и снимци који показују колико је ситуација драматична, а у видео-снимку објављеном 25. јула види се пламен који граби преко ивице аутопута и угрожава возаче у близини Приоло Гаргала, у провинцији Сиракуза, на источној обали Сицилије.

У другом снимку чује се жена сувозач која је шокирана призорима којима присуствује, а њему се јасно види да је ватра на само неколико метара од аутомобила у ком се вози.

Десетине пожара бјесне широм италијанског острва, што је довело до евакуације и привременог затварања аеродрома у Палерму, главном граду Сицилије.

Државно одјељење за цивилну заштиту у уторак је извјестило да његова ваздушна флота наставља да се бори са више пожара у региону. Саопштено је да ће пилоти бити напољу што је дуже могуће, иако је јак вјетар представљао изазов.

У пожарима на Сицијили и у Калабрији живот су до сада изгубиле најмање три особе.

 

 

 

Italy is going through a lot.

- Severe storms in the north
- Woman and 16-year-old girl killed from falling trees
- Sweltering heatwave in the south
- 16 Italian cities on red alert
- Power and water supply cuts in Sicily
- Serious forest fire Palermo, Sicily

Img: Disaster News pic.twitter.com/Rg9YFr7wGD

— Elizabeth Violet (@elles_violet) July 25, 2023

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана