Ватикан потврдио да папа путује у Португал почетком августа

Танјуг
Ватикан потврдио да папа путује у Португал почетком августа

ВАТИКАН - Папа Фрања путоваће у Портуагл на Свјетски дан младих прве недјеље августа, а посјетиће и познато Маријанско светиште у португалској Фатими, саопштио је данас Ватикан.

Посјета од 2. до 6. августа трајаће дуже него што се очекивало, а Фрања ће бити стациониран у Лисабону, иако ће имати једнодневни пут у Фатиму 5. августа.

Папа је претходно путовао тамо 2017. године како би обиљежио 100. годишњицу визија Девице Марије, о којима су причала три пастира и "тајнама" које им је пренијела, наводи АП.

Посјета долази у вријеме када португалску католичку цркву потресају оптужбе о сексуалном злостављању свештенства над вјерницима.

Раније ове године, независна комисија утврдила је да је могуће да је више од 4.800 људи претрпјело облик сексуалног злостављања почев од 1950. године, док су претходно португалски црквени званичници тврдили да се догодило само неколико инцидената.

Засад није било ријечи о томе да ли ће се Фрања срести са жртвама, што је раније радио приликом посјета појединим мјестима.

Очекује се да ће Фрања ове године путовати у Марсеј 23. септембра на састанак са медитеранским бискупима, а могућ је пут у Монголију крајем августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана