Ватикан: Папа Фрања има плућну инфекцију, али је добро и стабилно

Танјуг
Ватикан: Папа Фрања има плућну инфекцију, али је добро и стабилно

ВАТИКАН- Папа Фрања болује од плућне инфекције, али је у "добром и стабилном" стању и прима антибиотску интравенозну терапију, преноси Ројтерс.

Поглавар римокатоличке цркве ће у наредних неколико дана ограничити своје активности како би очувао снагу, саопштено је из Ватикана.

"Папино стање је добро и стабилно, нема температуру и његово респираторно стање се дефинитивно побољшава", рекао је портпарол Матео Бруни у саопштењу.

Појаснио је да је ЦТ скенирање у болница у Риму у суботу искључило упалу плућа, али је том приликом утврђена инфекција које је изазвала тешкоће у дисању.

"Да би папин опоравак протекао што лакше, неки важни ангажмани који су били заказани за ове дане одложени су, како би своје вријеме и енергију могао да посвети опоравку", навео је Бруни.

Поглавар римокатоличке цркве, коме је дио плућног крила одстрањен још у младости, наставиће да, колико то његово стање буде дозвољавало, спроводи "лакше", институционалне задатке. 

Ватикан у саопштењу није поменуо конференцију УН о климатским промјенама у Дубају, на коју је папа требало да отпутује у петак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана