Ватикан истражује наводне секс-журке у одајама свештеника

ГС
Ватикан истражује наводне секс-журке у одајама свештеника

ЊУКАСЛ - Ватикан истражује наводе о "секс-журки" у катедрали у Њукаслу која се наводно догодила током локдауна за време пандемије ковида 19, пренио је Гардијан.

У склопу истраге о околностима под којима је Роберт Бирн поднио оставку на мјесто бискупа Хексама и Њукасла, Римокатоличка црква испитује тврдње да је један од његових свештеника позвао вјернике на приватну журку у своје одаје.

Више људи се, како пише Гардијан, наводно жалило да их је отац Мајкл Мекој, ђакон катедрале у Њукаслу, звао на окупљања када она нису била дозвољена због локдауна.

Неименовани извор је рекао за Сандеј тајмс да су поднијете бројне жалбе у оквиру информација о секс-журки која се одиграла у свештениковим одајама у склопу катедрале.

Мекој (57) се убио 2021. године, четири дана након што је сазнао да је предмет истраге полиције Нортамбрије, која ради на заштити дјеце и одраслих од сексуалног злостављања.

Мекоја је поставио Бирн 2019. године. Иако нема наговештаја да је Бирн присуствовао секс-забави, он је поднио оставку на мјесто бискупа у децембру, рекавши да су вјерници "постали претерани терет".

У писму свештенству, он је рекао да га је његова "разборитост навела да схвати да се сада осјеćа неспособним да настави да служи епархији на начин који би желио".


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана