“Вашингтон пост”: Ако рат потраје, Руси побјеђују

СРНА
“Вашингтон пост”: Ако рат потраје, Руси побјеђују

БИЈЕЉИНА - Ако Украјина изгуби рат - неће постојати као држава, а ако рат потраје - Руси имају све веће шансе за побједу, оцјењује “Вашингтон пост”

 САД су обезбиједиле Кијеву 45 милијарди долара за рат против Русије у 2023. години, али многи аналитичари сматрају да Украјину, иако има подршку Запада, чекају нови проблеми.

Према “Вашингтон посту”, четири проблема могу да одведу Украјину у пораз. Прво - Русија се укопала на одбрамбеним позицијама, а њена војска је у Украјини појачана са најмање 100.000 мобилисаних.

Други проблем је чињеница да су сви ратни успјеси Украјине током 2022. засновани само на грешкама Русије, које се неће поновљати. Трећи проблем је питање - која ће страна прва остати без муниције?

И на крају - чак и ако се линије фронта не промјене значајно у наредној години, даља судбина Кијева постаће још суморнија, јер ће украјинска влада морати да држи стотине хиљада војника дуж линије фронта, док њена економија наставља да се распада.

Такође, временом ће се исцрпљивати и офанзивне могућности Украјине због смањења броја искусних војника. Насупрот томе, сматра “Вашингтон пост”, Русија ће имати шансу да обнови своју економију и борбене способности како би у будућности кренула у офанзиву. 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана