Вашингтон осудио испаљивање пројектила из Пјонгјанга

Срна
Вашингтон осудио испаљивање пројектила из Пјонгјанга

ВАШИНГТОН - САД оштро осуђују Сјеверну Кореју због испаљивања балистичког пројектила далеког домета, саопштила је Бијела кућа.

У саопштењу се наводи да "врата нису затворена за дипломатију", али да Пјонгјанг мора смјеста да прекине дестабилишуће поступке и, умјесто тога, одабере дипломатску ангажованост, јавио је Ројтерс.

Позивајући се на Здружене шефове генералштабова Јужне Кореје, новинска агенција Јонхап објавила је раније да је Сјеверна Кореја испалила балистички пројектил средњег или далеког домета из подручја Пјонгјанга ка Јапанском мору, пренио је ТАСС.

Премијер Јапана Фумио Кишида изјавио је да је пројектил пао изван јапанских територијалних вода и да сазива састанак Државног савјета безбједности, пише РИА "Новости".

Јапанске власти су првобитно позвале на евакуацију острва Хокаидо, али је тај позив повучен нешто касније.

Сјеверна Кореја испалила је балистички пројектил средњег или далеког домета из подручја Пјонгјанга ка Јапанском мору, јавила је јужнокорејска новинска агенција Јонхап, позивајући се на Здружене шефове генералштабова Јужне Кореје.
"Наша војска одржава степен потпуне спремности, у сарадњи са САД, док појачава праћење и будност", наводи се у саопштењу.

Сјеверна Кореја игнорише телефонске позиве Јужне Кореје путем међукорејске линије за везу и војне "вруће линије" од петка, 7. априла, подсјећа ТАСС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана