Вархељи заборавио искључити микрофон: "Колико још има идиота?"

ГС
Вархељи заборавио искључити микрофон: "Колико још има идиота?"

Европски парламент је током овоседмичне пленарне сједнице у Стразбуру одржао расправу с европским комесаром Оливером Вархељијем о оснаживању политике проширења ЕУ на западни Балкан, након које је Вархељи наводно, не знајући да није искључио микрофон, рекао нешто увредљиво.

Потпредсједница Одбора за спољне послове Жељана Зовко говорила је о најновијем стању у Босни и Херцеговини те је истакла недавно формирање Савјета министара БиХ.

Зовко је приликом расправе позвала на пуну подршку Комисије новом сазиву, а посебан акцент ставила је на финансијска средства ЕУ.

- Босна и Херцеговина не смије заостајати и бити остављена да буде политичко средство за оне политичаре који у овом парламенту немају појма шта људима у БиХ треба - казала је Зовко и додала да млади људи требају искористити подршку ЕУ како би државу довели на европски пут и ослободили се уплитања трећих земаља, преноси Аваз.

Зовко је свим силама лобирала код Вархељија за новчана средства из фондова ЕУ, док јој је с друге стране Вархељи одговорио да очекује како ће се нови сазив Савјета министара БиХ тек доказати.

Ту није био крај. Након бројних реплика Оливер Вархељи, након што је одговорио на питања парламентараца, сјео је на своје мјесто и наводно рекао: „Колико још идиота има?”

Мађарска опозициона странка Демократикус Коалицио (Демократска коалиција) након састанка огласила се саопштењем у којем је позвала на Вархељијеву оставку, истичући да је његов коментар потпуно „контра” од функционисања Европског парламента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана