Ванг: Кина и Русија радиће на миру у Источној Азији

Танјуг
Ванг: Кина и Русија радиће на миру у Источној Азији

ПЕКИНГ - Шеф кинеске дипломатије Ванг Ји изјавио је да  је Кина спремна да сарађује са Русијом како би одлучно подржале једна другу и штитиле узајамне виталне интересе у атмосфери турбулентне међународне ситуације и спољног мијешања.

Ванг је то рекао на састанку са руским министром спољних послова Сергејем Лавровом, током самита АСЕАН-а у Лаосу, саопштило је кинеско Министарство спољних послова, а преноси Ројтерс.

Руско Министарство спољних послова навело је да је Лавров захвалио Кини на подршци руском предсједавању БРИКС-ом и потврдио спремност Москве да помогне Пекингу као предсједавајућем Шангајској организацији за сарадњу.

-Двојица министара су разговарали о начинима за имплементацију концепта изградње нове безбједносне архитектуре за Евроазију. Русија га је изнијела као одговор на стагнирајуће евроатлантске механизме - наведено је у саопштењу.

Додаје се да је Лавров захвалио на уравнотеженом и досљедном ставу Кине о украјинској кризи и поздравио иницијативе Пекинга да промовише приступе који, како је навео, узимају у обзир интересе свих заинтересованих страна и отклањају узроке који су у коријену овог сукоба.

Двојица званичника су високо оцијенили развој политичког дијалога и практичне сарадње Русије и Кине у тренутку појачаних турбуленција у међународном систему, наводи руско Министарство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана