Ванг: Jедностране санкције су чин застрашивања

Танјуг
Ванг: Jедностране санкције су чин застрашивања

ПЕКИНГ  - Једностране санкције су чин застрашивања, Кина и Русија су против овог механизма и све земље морају да се уједине да би му се одупрле, изјавио је кинески министар спољних послова Ванг Ји.

"Једностраним санкцијама се крши међународно право, правичан и легитиман међународни поредак, а такође су супротне тренду свјетског развоја и напретка", истакао је Ванг на заједничкој конференцији за новинаре са руским министром спољних послова Сергејем Лавровом у Пекингу.

Он је додао да се Кина и Русија снажно противе једностраним санкцијама. "Једностране санкције су типичан чин застрашивања", нагласио је Ванг.

Према његовим ријечима, Кина је спремна да подржи стабилан курс билатералног развоја са Русијом под вођством руског предсједника Владимира Путина.

Он је поновио кинеске честитке народу Русије на реизбору предсједника Путина за још један мандат, након што је добио "рекордно висок ниво подршке".

"Подршка народа је увијек извор напретка у Русији. Мислим да је пред руским народом свијетла будућност под самоувјереним вођством предсједника Путина", закључио је кинески министар спољних послова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана