Ван Гогова слика поново поливена супом (ВИДЕО)

Агенције
Ван Гогова слика поново поливена супом (ВИДЕО)

ЛОНДОН – Еколошки активисти организације Just Stop Oil поново су полили супом две слике Винсента ван Гога, само неколико сати након што су две активисткиње осуђене на затворске казне због напада на једно од уметничких дела.

Три демонстранта су полила супом слике на изложби „Песници и љубавници“ у Националној галерији у центру Лондона, након чега су ухапшени.

Претходно је Фиби Палмер (23) осуђена на две године затвора, док је Ана Холанд (22) добила 20 месеци јер је 2022. године бацила супу на Ван Гогове „Сунцокрете“ из 1888. године.

Оне су оштетиле оквир слике, а штета је процењена на 10.000 фунти.

То уметничко дело било је једно од два на мети последњег протеста.

„Будите на правој страни историје“

Док су последњи активисти, две жене и мушкарац, поливали супом две слике, могло се чути како посматрачи вичу „не“ и „немој да радиш“.

„Будите на правој страни историје“, узвикнула је једна од жена док је стајала испред слике, носећи мајицу са натписом Just Stop Oil.

„Полиција је позвана у 14:40 у петак, 27. септембра, у Националну галерију након што је група демонстраната Just Stop Oil наводно супом полила уметничко дело“, рекао је портпарол Метрополитанске полиције.

„Три особе су ухапшене због сумње да су починиле кривично дело штете и приведене су у притвор. Инспекција се наставља“, додао је.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана