Вајнстину ће бити поново суђено за силовање у Њујорку

Танјуг
Вајнстину ће бити поново суђено за силовање у Њујорку

ЊУЈОРК - Америчком бившем филмском продуценту и осуђеном сексуалном преступнику Харвију Вајнстину поново ће бити суђено у Њујорку, саопштило је данас Окружно тужилаштво Менхетна, недjељу дана након што је највиши државни суд одбацио Вајнстинову осуду због силовања 2020. године.

Вајнстин (72) се појавио пред судом прошле седмице у инвалидским колицима, а служи затворску казну од 23 године у Њујорку, а пребачен је у болницу на Менхетну прошле седмице.

Вајнстинов адвокат Артур Ајдала тражио је да његов клијент буде пуштен уз кауцију због тога што наводно има озбиљне здравствене проблеме и што је ослобођен оптужби за силовање у првом степену, пренио је Ројтерс.

Суд на Менхетну осудио је у фебруару 2020. године Вајнстина за сексуално злостављање бивше асистенткиње продукције Миријам Хејли 2006. године и силовање глумице Џесике Ман 2013. године.

Оне су међу више од 80 жена које су оптужиле Вајнстина за недолично сексуално  понашање, укључујући силовање.

Вајнстин је такође осуђен на 16 година затвора након одвојеног суђења за силовање у Калифорнији.

Вајнстин је ухапшен и оптужен за силовање у Њујорку у мају 2018. године, а оптужбе против њега довеле су до истрага против више мушкараца који су били на високим позицијама.    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана