Узнемирујући видео: Грбави кит преврће брод на ком су била двојица морнара

GS
Foto: Telegram

Недалеко од обале Њу Хемпшира у уторак је снимљен застрашујући тренутак у којем грбави кит преврће мали рибарски брод на ком су била двојица морнара.

На невјероватном снимку из САД види се како животиња главом гура задњи дио малог пловила због чега двоје људи пада у море.

Брод након тога неко вријеме плута на води на боку, а онда се преврће и почиње да тоне.

На другом снимку се види како рибар са брода у близини вуче преврнути брод и помаже унесрећеним морнарима.

Колико се сада зна, сви су прошли без повреда.

Није познато када се тачно инцидент догодио, иако се снимак први пут појавио на друштвеним мрежама у уторак рано послијеподне.

Још се нагађа узрок

“Ово је лудо – китови то не раде случајно”, “Ово је сулудо за гледати”, “Брод се тако брзо преврнуо”, гласили су само неки од коментара на друштвеним мрежама.

Грбави кит, за којег се вјерује да је стар око двије године, уочен је око границе Мејна и Њу Хемшира током прошле недјеље. Није јасно шта га је натјерало да потопи брод.

Иако је познато да орке нападају бродове, грбави китови иначе прилазе пловилима само када су знатижељни, а не љути или се осјећају угрожено.

Грбави китови се сматрају њежним дивовима, иако су људи који одлуче да пливају ​​са њима потенцијално у опасности да их удари снажни реп.

– Надамо се да ће кит ускоро напустити то подручје. Вјероватно је ушао у реку тражећи храну – изјавила је Дајана Шолти из Друштва за очување мора “Плави океан”.

Грбави китови могу да буду дуги до 17 метара и теже до 40 тона. Њихова исхрана се састоји од ситне рибе и других морских животиња.

Због китолова су почетком 20. вијека били на ивици изумирања, али се популација у међувремену добро опоравила, преноси Блиц.

 

 

An angry whale has attacked a small boat in Portsmouth of New Hampshire, US (23.07.2024)

Video: Timothy cornell
TELEGRAM JOIN https://t.co/9cTkji5aZq pic.twitter.com/5PtRhXGJN6

— Disaster News (@Top_Disaster) July 23, 2024

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана