Ускоро објављивање имена из документације са суђења Епштајну!

Танјуг
Ускоро објављивање имена из документације са суђења Епштајну!

Имена више од 170 људи који су повезани са осуђеним сексуалним преступником Џефријем Епштајном, укључујући његове бивше запослене и жртве, биће објелодањена у судским списима који ће бити отпечаћени ускоро.

Федерална судија Менхетна Лорета Преска данас је наложила да се отворе за јавност судска документација која је дуго била запечаћена у оквиру тужбе коју је још 2015. године поднијела Вирџинија Робертс Гиуф против Епштајнове најближе сараднице Жислен Максвел, преноси Њујорк пост.

Према овој пресуди, десетине појединаца који су у различитим судским поднесцима повезаним са тужбом били означавани кодним именима, по свему судећи ће бити јавно идентификовани када материјали буду у потпуности отпечаћени, могуће већ сутра.

Бивши предсједник САД Бил Клинтон, био је такође поменут у судским документима везаним за покојног педофила Џефрија Епштајна и означен је кодним именом "Џон До 36", наводи се у извјештају.

жКлинтон (77) се помиње више од 50 пута у редигованим документима везаним за тужбу Вирџиније Гиуфре против Епштајна из 2015. године, наводи АБЦ Њуз.

Очекује се да ће бити именован многи оптужени и наводне жртве, заједно са људима који су годинама радили за Епштајна и били дио његовог ужег круга или су, како се сумња учествовали у његовим злочинима.

Међу њима је и британски принц Ендру, са којим су Максвелова и Епштајн наводно организовали сексуалне преступе у више наврата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана