Ушао у лифт у суботу па заглавио до понедјељка

Agencije
Ушао у лифт у суботу па заглавио до понедјељка

Равиндран Наир (59) из јужне индијске савезне државе Керала, који је био заробљен у болничком лифту 42 сата без хране и воде, рекао је за Би Би Си како се бојао да ће тамо умријети.

Мушкарац каже да се у суботу послијеподне требао састати с љекаром, а у лифту је остао заглављен до понедјељка ујутро. Тада га је пронашао дежурни оператер. Равиндран је тренутно у болници, гдје се лијечи од дехидрације и болова у леђима.

Чланови његове породице прво су мислили да је на послу, али касније су контактирали полицију и кренули у очајничку потрагу за њим.

Након што су се о инциденту расписали локални медији, власти су биле приморане суспендовати три техничара. Министар здравства извинила се Наиру, а покренута је и интерна истрага, пише Би Би Си, а преноси "Јутарњи лист".

"Прије неколико мјесеци, након што сам пао у купатилу и повриједио леђа, почео сам редовно долазити у болницу. Иначе се возим лифтом које је намијењено запосленима, но тај пут ушао сам у лифт за пацијенте и посјетиоце. Требао сам ићи до другог спрата, али одједном се зачуо туп ударац и лифт је стао између спратова. Одмах сам назвао број за хитне случајеве, али нико се није јављао на телефон. Покушао сам контактирати супругу, но није било могуће успоставити позив", рекао је.

Ухватила га је паника и почео је лупати по вратима лифта како бих привукао нечију пажњу.

"Тада ми је телефон пао на под и престао радити. Викао сам и вриштао 'упомоћ', рукама покушавао раздвојити врата, али узалуд. У лифту се већ било и смрачило, али срећом, барем сам имао ваздуха за дисање. Сати су пролазили, више нисам имао појма је ли дан или ноћ... Спавао сам у једном углу, а нужду сам морао обављати у другом. Нисам могао попити таблету за притисак јер нисам имао воде, а уста су ми била толико сува од викања упомоћ да нисам могао ни гутати", додаје овај несрећни Индијац.

Почео се питати хоће ли умријети у том лифту.

"Бринуо сам се за жену и дјецу, размишљао о својим покојним родитељима и прецима. Али онда сам се некако сабрао и рекао сам себи да морам пребродити ово застрашујуће искушење", испричао је Равиндран Наир.

Помоћ је коначно стигла у понедјељак ујутро, око 6 сати по локалном времену, кад је дежурни оператер отворио врата.

Болница је у међувремену испред лифта ставила обавјештењет о забрани кориштења док се исти не поправи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана