Ураган Милтон изазвао десетине торнада: У земљи се стварају огромне рупе

ГС
Ураган Милтон изазвао десетине торнада: У земљи се стварају огромне рупе

Након што је ураган Милтон изазвао десетине торнада заједно са рекордним количинама кише, вртаче се сада формирају у многим окрузима Флориде, преноси ФОКС Ведер (Fox Weather).

Највећи су забиљежени у окрузима Полк и Хилсборо, гдје су локалне власти упозориле становнике да буду на опрезу, јер се терен може нагло промијенити. Фотографије које је подијелила шерифова канцеларија округа Хилсборо показују урушени тротоар југоисточно од Тампе.

Није пријављена штета на кућама, али је оближњи пут затворен. Локални становник је за ФОКС Ведер рекао да су заробљени у комшилуку и да су морали да пронађу заобилазни пут, преноси Јутарњи лист.

Слична је сцена у округу Полк, гдје се између двије куће створила вртача. Власници кажу да их је пас пробудио јер је почео да лаје када је двориште попустило усред ноћи. Повријеђених није било, али је вртача “прогутала” камион и дио гараже.

Флорида се често назива “главним градом САД-а”, посебно током обилних падавина. Тада се повећава тежина тла на површини, што доводи до подземне ерозије и стварања шупљина.

 

A massive sinkhole has opened up in a Riverview community in Hillsborough County, Florida pic.twitter.com/gob8ySAK6G

— Volcaholic (@volcaholic1) Octber 10, 2024

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана