Ураган Идалиа хара југоистоком Америке: Потпуно уништен историјски град, има и погинулих

ГС
Ураган Идалиа хара југоистоком Америке: Потпуно уништен историјски град, има и погинулих

Смртоносни ураган прошао је преко Флориде те се сада премјешта у Сјеверну Каролину. Према посљедњим извјештајима, ураган је нанио огромна оштећења, а најмање двије особе су погинуле.

Ураган Идалиа 3. категорије (од могућих 5) погодио је Флориду и дио Џорџије. Ураган је нанио велику штету, а како извјештава за Гардијан чији се репортер налази у Перију на Флориди, овај мали историјски градић је потпуно уништен.

- Мали историјски град с нешто више од 7.000 становника је разорен. Многи су се становници евакуисали, поготово након што је објављено да ће се нека хитна склоништа у регији морати затворити јер чак ни она можда неће моћи издржати удар олује. Приближавајући се Талахасеју, главном граду државе, одакле сам отишао у уторак навече на наговор родбине, све је више улица и аутопута било блокирано срушеним стаблима на прилазу Перију - поручио је он.

Свуда су срушени електрични водови и нагнути стубови, неки дијелови су поплављени, а дрвеће је блокирало чак неколико трака с обје стране аутопута.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана