Умрли након што су се вратили са сахране: Мистериозна смрт 16 чланова породице

ГС
Умрли након што су се вратили са сахране: Мистериозна смрт 16 чланова породице

Власти у Хаитију истражују смрт 16 чланова једне породица у планинском граду Сеген, на југу земље. Засад се не зна узок њихове смрти, али се сумња на тровање.

Тијела чланова породице пронађена су на око 50 километара јужно од престонице Порт-о-Пренса, дан након што су присуствовали једној сахрани, преносе локални хаићански медији.

За сада није познато шта је изазвало њихову смрт, али локални становници рекли су за Ројтерс да је можда ријеч о тровању.

"Полиција и медицински радници послати су у област да истраже случај", рекао је Жид Пјер Мишел Лафонтен, главни званичник јужног округа Хаитија, додајући да смрт чланова породице није повезана са насиљем банди, преноси РТС.

Банде су на Хаитију постале изузетно јаке, посебно због рекетирања компанија, али и киднаповања цивила, наводи се у извјештају Светске иницијативе за борбу против транснационалног организованог криминала.

Близу 5.000 људи је прошле године услед активности банди изгубило живот на Хаитију, истиче се у одвојеном извјештају Уједињених нација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана