Умрла од сепсе након што је 10 сати чекала у болничком ходнику

Агенције
Умрла од сепсе након што је 10 сати чекала у болничком ходнику

Тамара Дејвис (31) из Велике Британије умрла је од сепсе након што је десет сати у колицима чекала у ходнику у болници "Ројал Сасекс" у Брајтону.

Дејвис је у децембру 2022. године одведена у болницу, јер се жалила да тешко дише, а потом се и онесвијестила, пренио је Тајмс.

Њој је дијагностикована респираторна инфекција и првобитно је смјештена у просторију за реанимацију гдје је добила кисеоник.

Међутим, иако се њено стање погоршавало, љекари су је смјестили у колица и премјестили у ходник, јер је још једном пацијенту била потребна соба.

У једном тренутку у ходнику је било 20 пацијената, јер нигдје друге нису могли да буду смјештени, рекла је патолог Џоан Ендрус на суду у понедјељак.

Када се њено стање додатно погоршало, враћена је у собу за реанимацију и одатле је пребачена на интензивну његу.

Сљедећег дана је умрла од сепсе.

"Била је напуштена у том ходнику, кашљала је крв и патила од дијареје", рекла је Тамарина сестра, Миа.

Љекар који је лијечио Дејвисову у ходнику рекао је да, иако је она приликом доласка у болницу била негативна на сепсу, према њеном погоршаном здравственом стању, сепса је могла да јој се дијагностикује око 16.30 наредног дана.

Међутим, дијагноза није постављена све до послије 18.00, јер медицински тим није примијетио њено погоршано здравствено стање.

Истрага је показала да је Дејвисова провела 10 сати у колицима са другим болесним пацијентима у близини.

Као узрок смрти наведена је сепса и вишеструко отказивање органа узроковано тешком упалом плућа и грипом.

"Било је као ратна зона. Страшно. Болница је негдје гдје треба да се осјећате безбједно ако сте болесни, али та болница је била све само не безбједна", рекла је Миа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана